Prtiček_227

50.00 

Na zalogi

Report Abuse
Categories:, ,

Opis

Opis

Prtiček je ročne izdelave, tehnika, kvačkanje in vezenje s križci.  Prtički so primerni za poslovna in priložnostna  darila, dekoracijo
Dimenzija cca. 29 x 29 cm.
Pakiran v ročno izdelani darilni embalaži cca 16 x 16cm.

Rajhenburskezanke

V zanke je v kvačkana ustvarjalnost

Vezenine in druga ročna dela so pomemben del bogate tradicije kulturne dediščine Brestanice, nekdanjega Rajhenburga. Prestižno okrasje, sprva namenjeno nabožnim predmetom in okrasju grajskih soban, je počasi prihajalo v trške domove in hiše preprostega prebivalstva. Vezenje in kvačkanje z belo nitjo pa je zaradi posnemanja narave prešlo tudi v pisane vezene in kvačkane vezenine, ki so jih krasili predvsem razni cvetovi, žitno klasje, grozdje, ptice, v rajhenburškem okolju pa  najpogosteje vrtnice. Kvačkanje je od obrob vezenih prtičev, brisač , predpasnikov prehajalo v samostojne kvačkane izdelke. Znanje in vzorci so se prenašali iz roda v rod. Za človekovo domišljijo, pridnost, spretnost in ustvarjalnost ni bilo več meja.

Zanimanje za kvačkane izdelke in spoštovanje ročnega dela pridobiva na veljavi in ročno izdelani predmeti iz naravnih materialov zopet dajejo pristno domačnost domovom.    Verjamem, da bodo k temu prispevali tudi moji kvačkani izdelki.

Vir: :  Naključni zapisi pričevanj iz okolja Brestanice

Moji izdelki so obdani z ročno unikatno darilno embalažo z naše trške ulice.

More Products from Rajhenburskezanke

Questions and Answers

You are not logged in