Prispevki

Vivid.atelie__Sanja Žeželj

Vivid.atelie – Sanja Žeželj

Sem Sanja Žeželj, absolventka na medicinski fakulteti v tujini in ekonomsko-poslovno fakulteti v Mariboru. V prostem času rada potujem in fotografiram, prav tako pa nekaj prostega časa posvečam izdelavi uhanov, pod nazivom Vivid.atelie od leta 2018 dalje.

Vivid.atelie - Sanja Žeželj

Uhane oblikujem iz polimerne gline z različnimi tehnikami in pripomočki. Vsaki uhani, ki jih izdelam so unikaten, neponovljiv splet barve in brezčasne elegance, ki poudari lepoto vsake ženske. Njihova misija pa je izpopolnitev stila in osebnosti do detalja.

Vivid.atelie - Sanja Žeželj
Vivid.atelie - Sanja Žeželj
Vivid.atelie - Sanja Žeželj

Več izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Vivid.atelie - Sanja Žeželj
Vivid.atelie - Sanja Žeželj
Darja Primožič Vidmar - Mavročno Tkanje

Mavrično Tkanje – Darja Primožič Vidmar

Ime Mavrično tkanje je nastalo , ker ima zelo rada barve in ustvarjam v mavričnih barvah. V Mavričnem tkanju tkem na lesene statve. Za tkanje uporabljam naravne materiale (bombaž, bambus, Alpaco volno, Merimo volno, anti alergeno prejo..)
Za tkanje me je navdušila moja mentorica Nevenka Mulej , kjer sem tudi opravila tečaj Tkanja leta 2014. Rada ima barve , zato rada ustvarjam in kreiram z barvami. Kreiram razne šale različnih velikosti, Ženske in Moške ponce, razne torbice..
Darja Primožič Vidmar - Mavročno Tkanje
Darja Primožič Vidmar - Mavročno Tkanje

Veliko ustvarjam po naročilu, tako , da se povežem z stranko. Tkanje mi je kot meditacija in mi je veliko več kot samo tkanje. Izdelek dobi dušo , ker tkem z ljubeznijo. Ko tkem prepevam…

Več izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Darja Primožič Vidmar - Mavročno Tkanje
Darja Primožič Vidmar - Mavročno Tkanje
Irma Kopač

Irma Kopač

ZA TRENUTEK SE USTAVITE

Umetnost je imaginarni most, ki veže časovne in prostorske razdalje. Je duhovna stavba, zakladnica človeških idej in intuicije. Teh ima umetnica Irma Kopač z Žirovskega vrha dovolj, vedno znova preseneča z novimi likovnimi stvaritvami. Zadnja je, kombinacija likovne umetnosti s čipko.
Ustvarjalnost Irme Kopač si v slovenskem umetniškem prostoru zasluži posebno mesto. Redkim uspe svojo ustvarjalnost razvejati tako široko in pri tem ohraniti umetniško raven v vseh segmentih. Njej to uspeva, njeno merilo je kvaliteta. Naj bo metrsko platno ali košček stekla, list papirja, prazna stena, vsega se loti z enako odgovornostjo, v katero je vtkana toplina, ki sije z njenih umetnin.
Poljanska dolina, Žiri, Žirovski vrh so kraji, ki so nam dali že vrsto umetnikov, med njimi je tudi Irma Kopač. Po očetu spretnosti, po materi ljubezen je bila njena odlična popotnica za vstop na pot, ki pelje v svet umetnosti. Dokončala je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani in se zaposlila kot grafična oblikovalka.
Štiri leta je obiskovala tudi Likovni tečaj Evridika v Sorici. Svojo ustvarjalno pot je razvijala v smeri vitraža, slikarstva in darilnega programa. V vse je vtkala toliko svojega znanja, odgovornosti, ljubezni in topline, da si je ustvarila, popolnoma svoj, lasten izrazni način, ki ga ne moremo prisloniti nobenemu vzorniku, kar se pogosto dogaja. V še tako majhnem darilu, voščilnicah, ki jih riše za pošto Slovenije, ali velikih vitražih, pletenicah in slikah, povsod je vtisnjen njen pečat prepoznavnosti.

Irma Kopač
Irma Kopač kozarec

Prvo samostojno razstavo je imela na Škofjeloškem gradu že leta 2002. Udeležuje se tudi skupinskih razstav, predstavlja slike, vitraže, in vse izdelke svojega obsežnega programa. Za poslikavo stekla, svetilko v tiffani tehniki, z žico opleteno steklenico in vazo okrašeno z spiralami iz žice, je prijela tri certifikate kakovosti Obrtne zbornice Slovenije.
Njen slikarski opus zajema krajine, figuraliko in ilustracije v tehniki olja, še raje pa akrila na platno. Zadnji dve leti je ustvarila zanimivo kombinacijo nasprotij, ki je prikazana na pričujoči razstavi. Na neizprosno strogo natančnost in trdnost hladno bele žirovske čipke, je priletel metulj, sinonim nežnosti in poljubov. V tem dvoboju zmaga nežnost, krila metuljev obvladujejo celotno slikarsko polje. Brezmejne razsežnosti morja zbledijo ob nežnih metuljevih krilih. Prava tema za današnji čas, v katerem še vedno zmagujejo moč, grobost, pohlep, brezobzirnost. Take zmage so kratkotrajne, v večnost zapisane ostanejo tiste, ki so pridobljene z ljubeznijo in toplino, kot metulji na teh slikah. Lepota, ki jo ustvari umetnik je večja od lepote v stvarnosti, to je čudovito skladje ideje in podobe. Umetnine, ki so nastale, nosijo s seboj sporočilno vrednost, tisto pravo in edino, ki jo je umetnica vtisnila v platna. Na videz hitre poteze čopiča, ki izkazujejo veliko slikarskega znanja, delujejo kot nekakšna vizija resničnosti. Nič dokončnega. Simbolika likovne govorice Irme Kopač je premišljena in hkrati spontana. S komplementarnimi pari barvnih nanosov ustvarja čudovite vibracije, svežina je ena izmed odlik njenega barvnega izražanja. Barvna kvaliteta in nasičenost sta jasno izraženi, razgrnjeni v odločnih širokih potezah na slikarski površini. Vezana je na stroge likovne forme, ki so pogosto samo nakazane, a s ploskovitimi nanosi čistih barv ustvarjajo likovno sporočilo. To sporočilo je svetlo, veselo, napolnjeno z ljubeznijo in hvaležnostjo, to sporočilo je želja, da tudi mi postanemo taki,
če zmoremo seveda.

Želja po izdelovanju vitražev iz pravega barvnega stekla, je Irmo popeljala v 15-letno delo in raziskovanje. Pridobila je znanje v poznavanju barvne svetlobe, kajti snovna barvila na platnu z mešanjem dajo drugačne vtise, kot mešanje barvnih svetlob. Pravi vitraži so narejeni tako, da dobijo polno izrazno vrednost šele, ko posije skoznje sončna svetloba. In tak je bil tudi njihov prvinski namen. Njeni vitraži so umetniški izdelek, ki odgovarja poleg drugega, tudi vsem likovnim pravilom. »Manj je več,« je ena težjih likovnih zahtev, ki je prav pri tej tehniki izrazita. Z nekaj kosi stekla doseči barvno skladnost, ravnotežje ali kompozicijo in privlačnost ob prehodu svetlobe, zahteva veliko znanja, ki ga ima Irma Kopač na pretek. Vitražiletnih časov, dreves v vetru, najrazličnejša polnila in vitraži pletenice, segajo medvrhunske izdelke. Čeprav na težkem steklu, delujejo lahkotno, igrivo veselo. Vse njene izdelke odlikuje izrazna umetniška estetika.

Miro Kačar

Več izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Irma Kopač vaza
LOOX Wood-Luka Groblar

LOOX Wood – Luka Groblar

Moje prvo vodilo dejavnosti sta
Estetika & Funkcionalnost lesenih izdelkov. 
Kot drugo pa strast do ustvarjanja iz lesenih materialov, ki so kot barve za slikarju, pa vendar ne nastane samo slika, nastane izdelek ki služi svojim namenom.
Kvalitetni izdelki & materiali iz Slovenskega lesa so naša osnova.
LOOX Wood-Luka Groblar
LOOX Wood znamka izdelujemo različne lesene izdelke
po naročilu kot tudi unikatne izdelke lastnega dizajna.
Naš cilj je dodajati estetsko in funkcionalno vrednosti našem interijerju.
Več naših izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU:
LOOX Wood-Luka Groblar
LOOX Wood-Luka Groblar
Naravno in diđeče iz Radeža - Darko Kosem

Naravno in Dišeče iz Radeža

Naravno in dišeče iz Radeža Darko Kosem
Naravno in dišeče?
Iz Radeža!

Naša pot izdelovanja
naravnih kozmetičnih izdelkov in vzgoja sivke
je bolj kot ne, splet naključij.

Zakaj “Naravno in dišeče iz Radeža”?

Marsikdo je dejal, da to ime ni marketinško zanimivo, vendar smo mi hribovci trmasti in je kar ostalo. Torej smo družina Kosem, izhajamo pa iz manjšega  hribovskega naselja pod obronki Lisce, Lovrenca in Velikega Kozjega v bližini Sevnice in Radeč. Hkrati pa smo hoteli že z imenom nakazati, da so naši izdelki naravni in dišeči.

Naj najprej predstavim nasad sivke in izdelke, ki jih iz nje pridelamo.

Pred leti je žena kupila 4 grmičke sivke. Sam temu nisem posvečal pretirane pozornosti, vendar so 4 grmički čez leto ali dva postali grmi in ko sem razmišljal , kaj bi z njimi naredil, sem improvizirano predelal kotel za kuhanje golaža (moram povedati, da sva oba z ženo kemika) in rezultat je bilo nekaj tekočine, ki je krasno dišala.  In takrat sem postal zasvojen s to žahtno rastlino, posebej še zato, ker je sivka zelo nezahtevna rastlina, pri njeni vzgoji ni potrebna uporaba nikakršnih kemičnih pripravkov, kot so škropiva ali umetna gnojila, nima pa tudi naravnih sovražnikov in se s tem popolnoma vklaplja v naš način življenja. Iz 4 grmičkov smo naš nasad povečali na preko 1200 grmičkov tako prave lavande in lavandinov (preko 10 različnih sort) in tudi okoli 200 grmov smilja, v fazi testiranja pa imamo še nekaj drugih vrst dišavnic. Eterično olje sami destiliramo na svojem destilatorju, na voljo imamo tudi 5 l destilator, s katerim izvajamo preiskusne destilacije, z njim pa lahko prikažemo destilacijo zelišč na delavnicah, sejmih in podobnih dogodkih.  Glavna proizvoda iz sivke sta hidrolat in eterično olje, razvito pa še imamo nekaj drugih izdelkov, ki bodo tudi počasi prišli na trg, kot je npr. MaSiMed (koncentrirana raztopina Mg v sivkinem hidrolatu). Poleg nasada imamo tudi manjši čebelnjak, tako da imamo dovolj medu za svoje potrebe in smo eni redkih pri nas, ki lahko reče, da ima sivkin med. Načrtujemo, da bomo v njem imeli tudi ležišče za relaksacijo in vdihavanje čebeljega areosola.

Naravno in dišeče iz Radeža Darko Kosem
Druga velika skupina je naravna kozmetika.

Če bi mi kdo pred 10 leti dejal, da bom izdeloval mila in druge kozmetične izdelke, bi mu dejal, da je malo… Vendar! Naša družina, če se da, za Novo leto ne kupuje daril, temveč jih že vrsto let naredimo sami, s tem da vedno poskušamo narediti nekaj novega neobičajnega. Ko sva  takrat z ženo razmišljala, kaj bi naredila, sva slučajno prišla do odličnega ćlanka, o doma narejenih milih. In tako smo naredili poskusno serijo, ki lahko rečem, milu sploh ni bilo podobna in je končala v smeteh, druga serija pa je že bila kar OK in primerna za darilo. Nekaj mil je ostalo in sem jih odnesel sodelavkam v službo in ker so bile z njimi več kot ne navdušene, so začela prihajata naročila. In tako se je začela zgodba NARAVNO IN DIŠEČE IZ RADEŽA. Do sedaj sem naredil preko 120 različnih vrs mil, z različno sestavo, vonji, tudi z neobičajnimi sestavinimi (vino,  kozje mleko, divji kostanj,…..) Z leti je hobi prerastel  v resno dejavnost, samo dejavnost imamo registrirano kot s.p., kot kozmetični izdelek imamo registrirani 9 mil , v redni prodaji pa jih imamo 7. Za večino (sivka, ognjič, morska sol, meta-limonska trava, slez, zeleni čaj) imamo pridobljen certifikat za veganski izdelek , “Čebelje milo” pa vsebuje čebelji vosek in je vlito na čebeljo satnico in predstavlja povezavo med čebelarstvom in kozmetiko.

Poleg mil izdelujemo tudi dezodorante, ki so edini v Sloveniji in eni redkih v svetu, ki so na osnovi zeolita. To je vulkanska kamenina, ki je nastala z hitrim ohlajevanjem lave v vodi, ima pa izredno sposobnost vezave strupov kemikalij, vonjav,.., po drugi strani pa je kemično popolnoma nevtralna.

Zradi tega so naši dezodoranti oži bistveno bolj prijazni od podobnih izdelkov na trgu, posebej pa je važno, da ne preprečujejo potenja. Izdelujemo 4 različne vrste in sicer Pro Ea (osnovni ženski vonj), Pro Ea vegan (različica z veganskim certifikatom), Pro Ea Magnesium (za posebej občutljivo kožo), Pro Eo (moški vonj) ter Api neutrum (brez vonja, z dodatkom medu).

Za vse naše izdelke velja, da uporabljamo samo naravne surovine, brez kakršnih koli umetnih dodatkov, kot so konzervansi, Al soli, alkoholi, niso testirani na živalih in ne vsebujejo nano delcev.

Vsi izdelki, ki so v uradni prodaji so registrirani na evropskem portalu za kozmetične izdelke, za surovine zagotovljamo sledljivost, sama proizvodnja pa je evidentirana in kontrolirana, kar velja tudi za gotove produkte.

Več naših izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Naj diši!

Mandala Tempelj

Mandala Tempelj – Jana Pucelj

Vsak od nas ima svoje poslanstvo ali, kot je zapisal Paulo Coelho v Alkimistu, osebno legendo. Jaz svojega poslanstva nisem odkrila do svojih poznih tridesetih let.

Leta 2011 bi vsak zunanji opazovalec sklenil, da sem imela vse: družino, kariero, zdravje, dom… Zakaj sem se potem počutila vse bolj prazna znotraj? Dosegla sem vse, kar se je od mene pričakovalo in vendar sem se počutila kot največja zguba.

 

Bila sem žena, partnerka, zaposlena, mati, hčerka, sestra, prijateljica, bila sem VSE, imela sem VSE, a vseeno sem bila NIČ.

Takrat se je zalomilo, moj svet se je zrušil na tisoče koščkov. In v letu 2012 sem se odločila, da teh koščkov ne bom pobrala in jih do konca življenja lepila skupaj, raje sem jih zažgala. Odločila sem se, da zgradim nove temelje, nov svet, novo Jano. Leta 2016 sem dala odpoved v “zagotovljeni” službi, kjer bi bila preskrbljena do smrti, in se odpravila v neznano. Prestrašena, rahlo panična, zgubljena… “Korak za korakom”, sem si rekla. In naredila sem prvega in drugega in…iz organizatorke dogodkov sem se prelevila v umetnico, joga učiteljico in raziskovalko življenja.

Mandala Tempelj Jana Pucelj

Začela se je moja pot samo-odkrivanja, odkrivanja novih načinov življenja
in novih oz. drugačnih odnosov z ljudmi, naravo in okolico.

Na tej poti sem našla svoje poslanstvo in živim osebno legendo. Našla sem jo v ustvarjanju mandal, jogi in raziskovanju povezav med ustvarjalnostjo, jogo in umetnostjo. Vse to delim z vami, v svojih izdelkih, katerih bistvo so mandale, intuitivna umetnos in sveta geometrija.

Jana Pucelj - Mandala Tempelj
Mandala Tempelj
Mandala Tempelj - Jana Pucelj
Jana Pucelj Mandala Tempelj
Jana Pucelj Mandala Tempelj
Mandala Tempelj

Rada delam z rokami, občutim pisalo, orodje in materiale med svojimi prsti. Najraje delam z lesom.
Mandale žgem v les (pirografija), rišem, barvam in tako nastajajo čarobne slike, različni izdelki in nakit.

Upam, da bodo moji izdelki našli dom pri vas.

Več mojih izdelkov boste našli v UNIKATMARKETU: http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Pangerc design – Jan Pangerc

Sem Jan Pangerc,
ukvarjam se z mizarstvom. V današnjih časih je les ena bolj pomembna surovina saj je ekološka, biorazgradljiva ter okolju zelo prijazna.

Vsak kos lesa je drugačen, nemogoče je dobiti popolnoma enako teksturo in zato je vsak izdelek unikaten. Izdelujem pohištvene izdelke, ki dajo ljudem občutek topline in varnosti.

Več mojih izdelkov si boste našli v Unikatmarketu:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Glass Art-Tadeja Nemček

Moje ime je Tadeja Nemček in predstavljam znamko TN Glass Art.

Steklo je fascinanten medij. Očara s svojo eterično prosojnostjo, zaradi katere barve resnično zaživijo na svetlobi. Če iščete izdelek, ki bi poživil in osvežil vaš prostor, je steklo gotovo odlična izbira.

Tudi mene je prevzela ta čudovita lastnost stekla, zato sem se odločila, da se posvetim raziskovanju možnosti, ki jih ponuja ta medij. V svojem studiu v Dvorski vasi pri Velikih Laščah od leta 2016 izdelujem dekorativne in umetniške izdelke iz taljenega stekla.

Taljeno steklo je posebno umetniško steklo, razvito za nadaljnje taljenje v peči za fuzijo. V peči se plasti stekla spajajo pri temperaturah od 730 do 870 stopinj C, ta toplotni razpon pa mi omogoča izbiro pri ustvarjanju teksture. Barve med segrevanjem zorijo in medsebojno vplivajo. Na ta način izdelam osnovo, ki jo lahko ukrivim in oblikujem v krožnik, skodelico, vazo, skledo ali drugo poljubno obliko. Ker gre za tako kompleksen proces, kjer se včasih zgodi prava »čarovnija«, je vsak izdelek unikat.

Moja ponudba obsega nakit, praznično okrasje, umetniške slike in druge dekorativne izdelke, a tudi uporabne predmete, kot so servirne posode, krožniki, skodelice, vaze, sklede… Med mojimi izdelki boste zlahka našli primerno osebno ali poslovno darilo, izdelam pa lahko tudi poseben umetniški predmet po vaših željah.

Več mojih izdelkov boste našli v Unikatmarketu:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/

Kako spremenim svet?

Za boljši svet nas vseh lahko naredimo veliko že sami..
Zadnje dni se vse prevečkrat srečujemo z žalostnimi zgodbami o revščini, lakoti in pomakanju.. Žalostne zgodbe ljudi, ki ne živijo daleč stran, nekje tam, od koder se nas empatija niti ne dotakne več… Zgodbe se odvijajo že pri našem prvem sosedu, ki ga je sram, da bi o pomanjkanju govoril na glas, ker se sramuje, da se je  znašel v takem položaju.

Če bolje pomislimo, smo delno za veliko teh zgodb krivi tudi sami.

Nič lažjega kot nakupiti hrano v trgovskem centru, zraven mimogrede pokukaš še v kakšno trgovino, kjer si kupiš še kaj za oblečt, obut.. kak kos nakita, pohištva, ni problema, vse je tam, na dosegu roke.

Pa se kdaj vprašaš, komu na tak način namenjaš del svojega zaslužka in komu to koristi? Iz katerega konca sveta se je pripeljala zelenjava, ki jo kupiš v tej mega trgovini, kdo je sešil oblačila in čevlje, ki jih nosiš, kdo izdelal tvojo kuhinjsko mizo, kdo stol na katerem sediš?

Dostopnost izdelkov v mega nakupovalnih centrih je dobesedno izrinila male prodajalce. Veliki trgovci služijo, na veliko, slabo, če sploh plačujejo zaposlene, izdelke kupujejo tam, kjer so najbolj poceni, nabijajo vesoljne marže in tako povečujejo le svoj dobiček, za katerega so pripravljeni narediti vse, kar je potrebno. Ni jim mar za škodo, ki jo puščajo za seboj, ni jim mar za kvaliteto življenja zaposlenih, za skupnost v kateri delujejo, živijo, saj so zase in za svoje bližnje, po vsej verjetnosti že poskrbeli.

“Včeraj sem bil pameten in sem želel spremeniti svet, danes sem moder in spreminjam sebe..” (Roumi)

Sveta res ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe.
Zavij po hrano kdaj na tržnico. Nakupuj oblačila, čevlje in darila od tistih, ki jih izdelujejo sami. Pokukaj kdaj na Bolšji sejem. Ko nakupuješ direktno pri ljudeh, narediš veliko več zase in za svojo skupnost, kot je videti na prvi pogled.
Posameznik, ki izdelke prideluje ali izdeluje, gara, da bi si prislužil svoj kruh.
V vsak svoj  pridelek ali izdelek je vložil svoje srce, veliko dela in časa, izkušenj in znanja.

Z vsakim nakupom nagradiš njegovo delo, skrbiš, da ne bo ostal lačen in da bo s svojim delom lahko nadaljeval tudi v prihodnje ter hkrati izboljšuješ kvaliteto življenja v svoji skupnosti, saj bo del zaslužka sigurno vrnil nazaj, v skupnost, preko davkov in prispevkov, kar bo izboljšalo kvaliteto življenja za vse nas.

Tako spremeniš svet v  katerem živiš !

Obišči večkrat naš UNIKATMARKET: http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/
kjer so vsi izdelki izdelani s srcem in spretnimi rokami lokalnih posameznikov.

Spletna predstavitev

Objavili ste fotografije svojih prečudovitih izdelkov,
določili ceno, ki je bistveno nižja od konkurence,
naročil pa kar ni in ni..

Kaj je pri spletni predstavitvi zelo pomembno, pa dostikrat ostane pozabljeno?

Ne bodite površni pri urejanju svojega profila.
Objavite svojo sliko, opišite sebe in svoj način ustvarjanja.
Profilu boste tako dodali dušo in se ločili od množice.

Profesionalen odnos narekuje, da se na naročilo ali povpraševanje odzovete v roku 24 ur. Redno pregledujte svojo speletno pošto in se pravočasno odzivajte na vprašanja in naročila.

Pri spletni prodaji so slike izdelkov edino kar obiskovalcem lahko pokažete, zato morajo biti čiste in jasne, pravilno obrnjene in primernih velikosti. Za posamezen izdelek lahko dodate tudi več slik.

Spletni iskalniki imajo radi besedilo. Pri opisovanju izdelkov bodite pozorni, na to, da se ime posameznega izdelka ponovi tudi v besedilu opisa tega izdelka, najbolje, da že v prvem stavku. Uporabite tudi primerno količino besedila. Predlagamo vsaj 5 stavkov.

Spletni roboti bodo naključne uporabnike interneta prej preusmerili na spletne strani, ki imajo veliko priporočil.
Predlagamo, da povezavo do svoje spletne trgovinice delite prek različnih kanalov (spletni forumi, Facebook, na spletnih straneh…)