Art & Craftsmanship – Alen Lovenjak

Art & Craftsmanship in Alen Lovenjak vas bosta presenetila z izvirnostjo in natančnostjo.. V likovni umetnosti je Alen samouk, vendar sem ljubezen do nje gojil že v otroških letih.

Art & Craftsmanship

Kako sebe in svoje delo opiše Alen?

“Kot deček sem čečkal v zvezke in nastajali so kratki stripi in risani junaki. Zadnja leta mi je velik navdih dal perujski umetnik Boris Vallejo. Njegova dela črpajo snov predvsem iz fantazije in erotike ter izražajo neizmerno preciznost risanja. Od tod verjetno tudi izvira moje risanje aktov, kjer skušam čim bolj pedantno prikazati človeško telo. S senčenjem in kombinacijo črno ─ belega skušam prikazati lepoto človeškega telesa. Poleg aktov nastajajo tudi slike narave in živali. Pri tem se poslužujem tehnike risanja z barvicami. Leta 2014 so bile moje slike razstavljene na moji prvi samostojni likovni razstavi »Podobe grafita« v Puconcih.

V tem letu sem se začel ukvarjati z rokodelsko umetnostjo. Zanimati so me začeli noži, kjer rezila in ročaje izdelam sam. Za slednje uporabljam različne vrste lesa: hrast, oreh, ebenovina…

Art & Craftsmanship

Art & Craftsmanship

Iz lesa sem začel oblikovati tudi ženske prstane, obeske ter otroške igrače. Les kombiniram tudi z različnimi smolami in barvami.

Risarska in rokodelska umetnost me zelo veseli. Upam, da bo tudi vam v navdih.”

Pokukajte v spletno trgovinico:

Trgovinica Art & Craftsmanship