NakiTeya – Teja Babnik

Teja Babnik –  ustvarjalka, ki se predstavlja z znamko Nakiteya.
Teja  je mama, žena in borka, ki je s svojo pozitivno naravnanostjo marsikomu zgled..

“Hm…..Ne bom začela s tem, da sem že od malih nog sem rada risala, šivala in kar nekaj ustvarjala…
Vendar pa sem že takrat vedela , da nekoč, nekje….., ko bom imela čas, bom pa slikala… ustvarjala .. oz. delala nekaj za svojo dušo.
Moja zgodba se začne leta 2007, ko me je oplazila neprijetna bolezen – rak dojke, kateri sem na nek način “hvaležna”, da me je ustavila iz norega ritma, v katerem se je vrtelo moje življenje. Bolezen sem uspešno pozdravila in medtem izpopolnjevala umetniško plat ..”

 

Le kako si lahko izmisliš boljše ime

 za SALON NAKITA,
če ti je ime Teja?

Težko, kajne? Moje ime sem imela vedno rada, sedaj ga imam še raje…”

“Najprej me je osvojilo izdelovanja nakita iz FIMO MASE. Potem pa se je začelo odvijati kar samo od sebe. Moje roke so gnetle fimo maso in nastajali prekrasni pisani izdelki ogrlic, zapestnic, uhanov, prstanov .. in to mi je bila neke vrste terapija, da sem odmislila tisto čudno bolezen. Nakit sem podarjala prijateljicam in vsem, ki jim je bil všeč…
Čez kakšno leto mi je prišla pod roke polstena volna in začel je nastajati nakit iz polstenih kuglic, tudi v vseh možnih barvah. Dodajati sem začela lesene dodatke, kroglice, ploščice, obdelane tudi s serviteno tehniko. Nastalo je veliko ogrlic z živalskimi motivi, po katerih so posegale malo starejše gospe.”

Teja je pridobila tudi Certifikat Rokodelstva Art&Craft Slovenija…za razpokano tehniko nakita.

”Veliko dela me še čaka, veliko novih idej imam….ne bo mi dolgčas…”

 

Obiščite spletno trgovinico Teje Babnik..

Trgovinica NakiTeya