Darilni paket: milo in kopalna sol Zemlja

14.80 

Darilni paket vsebuje milo in 100g kopalne soli iz kolekcije Zemlja.

Opis

Izdelki Zemlja so narejeni z mislijo na nego mastne kože, nagnjene k aknam, ogrcem in drugim nevšečnostim, dobro pa se obnesejo tudi na normalni koži brez posebnosti. Vonju daje pečat eterično olje bergamotke, ki se kombinira z zemeljskimi vonji pačulija in ingverja ter lahkotnejše geranije. Izdelki Zemlja so primerni tudi za moške.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in