Darilno pakiranje: milo in kopalna sol Ogenj

14.80 

Darilni paket vsebuje milo Ogenj in 100g kopalno sol ogenj, pakirana v naravno kartonsko škatlo.

Opis

Kolekcija Ogenj je zasnovana za nego suhe in puste kože. Rdeča glina v milu je bogata z železovim oksidom in minerali. Kožo nežno očisti in jo ohranja mladostno. Kopalna sol z dodatkom kakavovega masla bo vašo kožo tudi po kopanju ohranjala prožno in navlaženo. Naravni vonj pomaranče, vanilje, limonske trave in črnega popra bo poživil telo in duha!

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in