Darilno pakiranje štirih kopalnih soli

22.50 

Kopalne soli Quinta essentia so premišljeno zasnovane vsaka za svoj namen. Skupaj tvorijo zaokroženo celoto, ki blagodejno vpliva na vsako počutje, neguje vsak tip kože in popestri vsako kopalnico…

Opis

V kompletu so štiri 100g kopalne soli:

  • Kopalna sol Zemlja z aktivnim ogljem pomaga odstranjevati umazanijo in skrbi za globinsko čiščenje kože. Odišavljena je z eteričnimi olji bergamotke, pelargonije, pačulija in ingverja, ki vas bodo v temni kopeli umirila in sprostila.
  • Osvežilna in regenerativna kopalna sol Zrak z magnezijem, ki pomaga pri sproščanju utrujenih mišic, mehča kožo in lajša otekline. Pod tekočo vodo tvori lahkotno peno, zato jo lahko uporabite tudi kot penečo kopel. Odišavljena je s svežimi vonji eteričnih olj poprove mete, amirisa in evkalipta.
  • Univerzalna kopalna sol Voda s sivko in tradicionalno pridelano slovensko soljo je primerna za vse priložnosti.
  • Poživljujoča kopalna sol Ogenj je mešanica treh vrst soli in s tem prava eksplozija koristnih naravnih mineralov. Vsebuje kakavovo maslo, ki pomaga ohranjati prožnost kože. Zato je posebno primerna za nego suhe in puste kože. Vsebuje aromo vanilje in eterična olja sladke pomaranče, limonske trave ter črnega popra.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in