Hidrolat damaščanske vrtnice, ekološki

8.80 

Hidrolat vrtnice (Rosa Damascena Flower Water) dobimo pri parni destilaciji cvetov damaščanske vrtnice. Ne vsebuje konzervansov, alkohola ali drugih dodatkov, je popolnoma naraven produkt najvišje kvalitete. Prihaja iz Bolgarije, ki slovi kot dežela vrtnic. Je dvakrat destiliran, kar zagotavlja visoko koncentracijo dišečih molekul.

Report Abuse
Categories:,

Opis

Hidrolat damaščanske vrtnice (rožna voda) ima nežen, omamen vonj po vrtnicah. Odlično se obnese kot tonik za obraz za vse tipe kože, posebej pa za zrelo in utrujeno kožo. Ima certifikat ekološkega kmetijstva, kar pomeni, da je primeren tudi za uživanje.

Zakaj se uporablja hidrolat damaščanske vrtnice?

  • kot tonik za obraz, posebno za nego zrele, suhe in razdražene kože. Deluje astringentno (oži tkivo), zato zmanjšuje videz kožnih kapilar. Upočasnjuje staranje kože
  • za nego telesa po kopanju ali kot dodatek v kopel
  • za osvežitev prostorov, posteljnine, perila
  • kot dodatek k destilirani vodi v likalnikih ali parnih čistilnikih
  • za osvežitev las
  • kot hladilno razpršilo v vročih dneh
  • kot naravna alternativa za otroški parfum
  • za popestritev sladic, koktajlov, limonade in drugih jedi

Sestavine (INCI): Rosa Damascena Flower Water, organska pridelava

Vsebina: 100 mL

Hidrolat je pakiran v pršilko, ki jo je mogoče 100% reciklirati. Narejena je iz motnega jantarnega stekla, ki varuje tekočino pred svetlobo in ohranja njeno svežino. Pršilka omogoča nadzorovano in enakomerno odmerjanje hidrolata.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Pravila pošiljanja

Naročene izdelke Quinta essentia lahko plačate po e-računu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Dostava je po ceniku pošte slovenije.

Za nakupe nad 40€ je poštnina brezplačna. Spletna trgovina avtomatično doda poštnino pri vsakem nakupu. Če vrednost izdelkov Quinta essentia v vašem naročilu presega 40€, je ne bomo obračunali.

Pravila vračila izdelkov

Po ZVPot ima potrošnik pravico, da blago vrne, trgovcu pa ob tem ni dolžan navesti razloga. Transportne stroške vračila v takem primeru prevzame potrošnik sam. Blago je dolžan vrniti v roku tridesetih (30) dni od prejema blaga na naslov prodajalca. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Če je kupec odstopil od pogodbe, mu prodajalec vrne kupnino za vrnjeno blago najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Pri vračilu blaga je potrebno navesti TRR, kamor se bo izvedlo vračilo kupnine.