Hidrolat provansalske sivke, ekološki

8.80 

Hidrolat prave sivke (Lavandula Angstifolia) je pridobljen s parno destilacijo ekološko gojenih cvetov sivke iz Provanse. Ne vsebuje konzervansov ali drugih dodatkov, je popolnoma čist in svež izvleček najvišje kvalitete. Za pridelavo 1L hidrolata sivke je uporabljenih kar 1 kg sivkinih cvetov, kar zagotavlja visoko koncentracijo aromatičnih molekul.

Report Abuse
Categories:,

Opis

Hidrolat prave sivke brez dvoma sodi med rastlinske izvlečke z najširšim spektrom uporabe. Intenzivnost aktivnih učinkovin pri njem ni tako močna kot pri eteričnem olju, zato je primeren tudi za uporabnike brez posebnega aromaterapevtskega znanja. Ima certifikat ekološkega kmetijstva Ecocert in je primeren tudi za uživanje (v zmernih količinah, seveda :)).

Zakaj se uporablja hidrolat sivke?

 • hidrolat sivke je odličen tonik za vse tipe kože. Očisti, osveži in zmehča napeto kožo. Pomirja občutljivo kožo, nagnjeno k rdečici in srbečici.
 • pomirja kožo, pordelo od sonca
 • osveži, odišavi in neguje lase in lasišče
 • pomaga odpravljati ustni zadah
 • ugodno deluje proti bolečinam v želodcu
 • z njim prijetno odišavite zrak v stanovanju
 • hidrolati so destilirani, zato jih lahko uporabljamo kot dodatek k destilirani vodi, na primer v parnih čistilnikih in likalnikih
 • ugodno vpliva na razpoloženje, predvsem pri občutkih živčnosti, jeze, agresivnosti in čustvene vznemirjenosti
 • žličko hidolata dodajte v kopel zase ali za otroka
 • dodajte nekaj kapljic sivkinega hidrolata v vodo, limonado ali drugo pijačo in jo spremenite v nekaj posebnega
 • ponudite sivkin hidrolat svojim otrokom kot dišavo namesto sintetičnih parfumov
 • uporabite hidrolat pri izdelovanju lastnih kozmetičnih izdelkov
 • vsak dan odkrijemo kakšen nov način uporabe sivkovega hidrolata. Veseli bomo tudi vaših predlogov 🙂

Sestavine (INCI): Lavandula Angustifolia Leaf Water BIO, Limonene*, Linalool* (*naravna sestavina hidrolata)

Vsebina: 100 mL

Hidrolat je pakiran v pršilko, ki jo je mogoče 100% reciklirati. Narejena je iz motnega jantarnega stekla, ki varuje tekočino pred svetlobo in ohranja njeno svežino. Pršilka omogoča nadzorovano in enakomerno odmerjanje hidrolata.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Pravila pošiljanja

Naročene izdelke Quinta essentia lahko plačate po e-računu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Dostava je po ceniku pošte slovenije.

Za nakupe nad 40€ je poštnina brezplačna. Spletna trgovina avtomatično doda poštnino pri vsakem nakupu. Če vrednost izdelkov Quinta essentia v vašem naročilu presega 40€, je ne bomo obračunali.

Pravila vračila izdelkov

Po ZVPot ima potrošnik pravico, da blago vrne, trgovcu pa ob tem ni dolžan navesti razloga. Transportne stroške vračila v takem primeru prevzame potrošnik sam. Blago je dolžan vrniti v roku tridesetih (30) dni od prejema blaga na naslov prodajalca. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Če je kupec odstopil od pogodbe, mu prodajalec vrne kupnino za vrnjeno blago najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Pri vračilu blaga je potrebno navesti TRR, kamor se bo izvedlo vračilo kupnine.