Kopalna sol Voda 100g

5.20 

Sproščujoča kopalna sol s slovensko morsko soljo in eteričnim oljem prave sivke.

Opis

Kopalna sol Voda je primerna za vsako razpoloženje in vsak tip kože. Vsebuje tradicionalno nerafinirano grobo morsko sol iz Piranskih solin in eterično olje prave sivke, ki je eterično olje z najširšim spektrom uporabe – deluje regenerativno, protivnetno in protistresno, lahko je pomirjujoče ali poživljujoče, skratka, v vseh pogledih sproščujoče

Navodilo za uporabo: približno dve jedilni žlici kopalne soli raztopite v kopalni kadi pod toplo tekočo vodo in uživajte v sproščujoči kopeli.

Sestavine (INCI): Maris Sal, Lavandula Angustifolia Flower Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Lavandula Angustifolia Flower, Linalool*, Geraniol*, Limonene* (*naravna sestavina eteričnega olja)

Masa soli je 100 g.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in