Kopalna sol Zemlja 100g

5.20 

Črna kopalna sol z aktivnim ogljem pomaga odstranjevati umazanijo in skrbi za globinsko čiščenje kože. Odišavljena je z eteričnimi olji bergamotke, pelargonije, pačulija in ingverja, ki vas bodo v temni kopeli umirila in sprostila.

Opis

Kopalna sol Zemlja vsebuje aktivno oglje, ki odstranjuje odvečno maščobo, nečistoče in odmrle celice. Umazanijo veže nase in s tem preprečuje, da bi se ponovno vpila v povrhnjico kože. Kombinacija eteričnih olj bergamotke, pelargonije, pačulija in ingverja pomaga uravnavati proizvodnjo kožnega sebuma, obenem pa ustvarja sveže in umirjeno vzdušje. Kristali tradicionalno pridelane nerafinirane soli iz Piranskih solin ohranijo vse koristne minerale, ki jih ponuja morje. Kopalna sol Zemlja je primerna za vsak tip kože, posebno pa za nečisto in mastno kožo. Po kopanju bo koža sveža, zdrava in obnovljena…

Navodilo za uporabo: približno dve jedilni žlici kopalne soli raztopite pod tekočo toplo vodo in uživajte v čistilni črni kopeli 20 do 30 minut. Nežno drgnjenje kože s krpico ali gobico med kopanjem pripomore k lažjemu odstranjevanju odmrle kože in omogoča aktivnemu oglju bolj globinsko delovanje.

Sestavine (INCI): Sodium Chloride, Charcoal Powder, Rosa Centifolia Flower, Polysorbate 80, Citrus Bergamia Peel Oil, Pogostemon Cablin Peel Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Zingiber Officinale Root Oil, Limonene*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool* (naravno prisotni v eteričnih oljih)

Masa soli je 100g.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in