Kopalna sol Zrak

7.80 

Osvežilna kopalna sol z magnezijem. Pomaga pri sproščanju utrujenih mišic, mehča kožo in lajša otekline. Deluje kot blaga peneča kopel.

Ni na zalogi

Report Abuse
Categories:, , , , , ,

Opis

Kopalna sol Zrak je sveža in lahkotna. Njena glavna sestavina je magnezijev sulfat (imenovan tudi epsom sol ali grenka sol), ki ima številne razstrupljevalne učinke, mehča kožo in čisti pore. Posebej blagodejna je po telesni aktivnosti, saj sprošča napetost v mišicah, lajša otekline in pomaga nadomestiti med vadbo izgubljene minerale, predvsem magnezij. Eterični olji poprove mete in evkalipta poživljata telo in duha ter hladita utrujene mišice, eterično olje amirisa pa kopeli doda žlahten lesni vonj sandalovine. Kopalna sol vsebuje nežno penilno sredstvo in deluje kot blaga peneča kopel

Navodilo za uporabo: približno dve jedilni žlici kopalne soli raztopite pod toplo tekočo vodo in uživajte v osvežilni kopeli 20 do 30 minut. Za kopel za stopala raztopite nekaj kopalne soli v manjši posodi. Namakajte noge dokler se voda ne ohladi (oziroma dokler se počutite prijetno). Magnezijev sulfat zmehča otrdelo kožo na podplatih, zato jo boste po kopeli lažje odstranili.

Sestavine (INCI): Magnesium Sulfate, Maris Sal, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Vitis Vinifera Seed Oil, Mentha Piperita Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene*, Linalool* (sestavina eteričnega olja)

Masa soli je 280g.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Pravila pošiljanja

Naročene izdelke Quinta essentia lahko plačate po e-računu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Dostava je po ceniku pošte slovenije.

Za nakupe nad 40€ je poštnina brezplačna. Spletna trgovina avtomatično doda poštnino pri vsakem nakupu. Če vrednost izdelkov Quinta essentia v vašem naročilu presega 40€, je ne bomo obračunali.

Pravila vračila izdelkov

Po ZVPot ima potrošnik pravico, da blago vrne, trgovcu pa ob tem ni dolžan navesti razloga. Transportne stroške vračila v takem primeru prevzame potrošnik sam. Blago je dolžan vrniti v roku tridesetih (30) dni od prejema blaga na naslov prodajalca. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Če je kupec odstopil od pogodbe, mu prodajalec vrne kupnino za vrnjeno blago najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Pri vračilu blaga je potrebno navesti TRR, kamor se bo izvedlo vračilo kupnine.