Milo modrih z Vzhoda

7.60 

Modri so se odpravili na pot; in glej, zvezda, ki so jo

videli vziti, je šla pred njimi, dokler ni obstala nad krajem, kjer

je bilo dete. Ko so zagledali zvezdo, so se silno razveselili.

Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo.

Padli so predenj in ga počastili. Odprli so svoje zaklade in mu

darovali zlata, kadila in mire.

(Mt, 2, 9-11)

Opis

Milo modrih z Vzhoda zaznamujejo božične sestavine. Odišavljeno je z eteričnimi olji mire, sladke pomaranče in cimeta, smola kadilne posvelije v prahu poskrbi za blag učineg pilinga, mineralno barvilo zlate barve pa pričara prazničen videz mila.

Sestavine: Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Sodium Olivate, Sodium Canolate, Sodium Shea Butterate, Sodium Castorate, Aqua, Glycerin, Crystal SLS Free Melt and Pour Soap Base, Commiphora Myrrha Oil, Boswelia Carterii Gum, Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, CI77019, CI77491, CI77891, Limonene*, Linalool*, Citral*, Cinnamal*, Eugenol*, Benzyl Benzoate*, Cinnamyl Alcohol* (*naravna sestavina eteričnega olja)

Masa mila je okrog 90g.

Pri Quinta essentia skrbimo za okolje. Etikete za mila tiskamo na naraven papir. Uporabljamo palmovo olje s certifikatom trajnosti RSPO, ki zagotavlja, da je maščoba pridelana brez uničevanja deževnega gozda in biotske raznolikosti ter z ohranjanjem pravic lokalnih skupnosti, ki živijo in delajo na področjih oljnih palm. Milo je primerno za darila, saj je pakirano v kartonsko škatlico.

V darovih svetih treh kraljev so zgodnji kristjani našli globlji pomen: zlato so Jezusu prinesli, ker je kralj, kadilo, ker je Bog, miro, ker je človek. V skladu s to simboliko vam želimo, naj bo prihodnje leto za vas kraljevsko razkošno, nebeško blagoslovljeno in človeško radostno…

 

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

Več izdelkov USTVARJALCA Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in