Milo Ogenj

7.60 

Naravno milo z rdečo glino za nego suhe in občutljive kože. Izdelano je po hladnem postopku, ki ohranja negovalne lastnosti olj. Glicerin v milu vlaži kožo in preprečuje prekomerno sušenje.

Opis

Milo Ogenj je živahno in igrivo. Vsebuje rdečo glino, ki je bogata z železom in je učinkovita pri razstrupljanju kože. Prevladuje vonj eteričnega olja sladke pomaranče, ki pomirja, dviguje razpoloženje, blaži tesnobo in odpravlja depresijo. Kapljica eteričnega olja črnega popra ogreje telo in duha ter začini milo z afrodizičnim delovanjem. Milo je dobra izbira za nego suhe in občutljive kože, pa tudi za zrelo kožo.

Sestavine (INCI): Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Sodium Olivate, Sodium Canolate, Sodium Shea Butterate, Sodium Castorate, Aqua, Glycerin, Crystal SLS Free Melt and Pour Soap Base, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Montmorillonite, Piper Nigrum Fruit Oil, Red Ochre, Charcoal Powder, Limonene*, Linalool*, Citral* (* naravna sestavina eteričnega olja)

Milo je pakirano v naravno papirnato vrečko.

Masa mila je okrog 90g. Vsa mila vlivamo in režemo ročno, zato lahko prihaja do manjših odstopanj pri masi ter razporeditvi in odtenku barve.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Vprašanja in odgovori

You are not logged in