Milo Zrak

7.60 

Naravno milo s francosko zeleno glino za čiščenje mastne kože na obrazu in za nego celega telesa. Zaradi posebnega ultrahladnega postopka izdelave je milo zračno in plava na površini vode. Nepogrešljivo je zlasti pri kopanju, saj ga v kopeli ne morete izgubiti.

Opis

Milo Zrak je lahkotno in poživljujoče. Vsebuje francosko zeleno glino, ki pomaga vsrkati odvečno maščobo s površine kože in izboljša prekrvavitev. Eterično olje poprove mete daje milu živahen, svež zeliščni vonj, eterično olje amyrisa, ki ga imenujemo tudi zahodnoindijska sandalovina, pa doda kanček orientalske mističnosti. Zaradi posebnega postopka izdelave je milo zračno in puhasto ter plava na površini vode. Tako ga ne boste nikoli izgubili v kopeli…

Sestavine INCI: Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Sodium Olivate, Sodium Canolate, Sodium Shea Butterate, Sodium Castorate, Aqua, Glycerin, Crystal SLS Free Melt and Pour Soap Base, Mentha Piperita Oil, Montmorillonite, Amyris Balsamifera Bark Oil, CI 77891, CI 77288

Masa mila je okrog 65 g. Vsa mila vlivamo in režemo ročno, zato lahko prihaja do manjših odstopanj pri masi ter razporeditvi in odtenku barve.

Milo je pakirano v naravno papirnato vrečko.

Quinta essentia

Misleci starega in srednjega veka so verjeli, da so vse snovi sestavljene iz štirih osnovnih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode, ki so v vsaki snovi združeni v različnih kombinacijah in razmerjih. Vsem snovem pa naj bi bila skupna vseprisotna prasnov, materia prima, ki ni materialna. Poleg štirih snovnih elementov obstaja torej še najpomembnejši, peti element. Aristotel ga je poimenoval eter, element zvezd, včasih pa ga imenujejo tudi Logos, Beseda ali Razum. V alkimistični praksi je bil to kamen modrosti, srednjeveška filozofija pa ga je imenovala Quinta essentia – peta bit, peti žmoht. Osnovna predpostavka zgodnjih znanstvenikov je bila, da je mogoče spremeniti en element v drugega in prav Quinta essentia naj bi nosila skrivnost tega mehanizma. Z njo, so menili, bi lahko spreminjali navadno železo v čisto zlato…

Naravna kozmetika Quinta essentia se seveda povsem zanaša na moderno kemijsko znanost. No, skoraj povsem. Za žmoht smo po zgledu starih mistikov tudi mi dodali ščepec alkimije, ki izdelkom dodaja nekaj čarobnega. Če jih boste vzljubili, boste to čarobnost gotovo občutili tudi sami.

 

More Products from Quinta essentia

Pravila pošiljanja

Naročene izdelke Quinta essentia lahko plačate po e-računu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Dostava je po ceniku pošte slovenije.

Za nakupe nad 40€ je poštnina brezplačna. Spletna trgovina avtomatično doda poštnino pri vsakem nakupu. Če vrednost izdelkov Quinta essentia v vašem naročilu presega 40€, je ne bomo obračunali.

Pravila vračila izdelkov

Po ZVPot ima potrošnik pravico, da blago vrne, trgovcu pa ob tem ni dolžan navesti razloga. Transportne stroške vračila v takem primeru prevzame potrošnik sam. Blago je dolžan vrniti v roku tridesetih (30) dni od prejema blaga na naslov prodajalca. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Če je kupec odstopil od pogodbe, mu prodajalec vrne kupnino za vrnjeno blago najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Pri vračilu blaga je potrebno navesti TRR, kamor se bo izvedlo vračilo kupnine.