Glass Art-Tadeja Nemček

Moje ime je Tadeja Nemček in predstavljam znamko TN Glass Art.

Steklo je fascinanten medij. Očara s svojo eterično prosojnostjo, zaradi katere barve resnično zaživijo na svetlobi. Če iščete izdelek, ki bi poživil in osvežil vaš prostor, je steklo gotovo odlična izbira.

Tudi mene je prevzela ta čudovita lastnost stekla, zato sem se odločila, da se posvetim raziskovanju možnosti, ki jih ponuja ta medij. V svojem studiu v Dvorski vasi pri Velikih Laščah od leta 2016 izdelujem dekorativne in umetniške izdelke iz taljenega stekla.

Taljeno steklo je posebno umetniško steklo, razvito za nadaljnje taljenje v peči za fuzijo. V peči se plasti stekla spajajo pri temperaturah od 730 do 870 stopinj C, ta toplotni razpon pa mi omogoča izbiro pri ustvarjanju teksture. Barve med segrevanjem zorijo in medsebojno vplivajo. Na ta način izdelam osnovo, ki jo lahko ukrivim in oblikujem v krožnik, skodelico, vazo, skledo ali drugo poljubno obliko. Ker gre za tako kompleksen proces, kjer se včasih zgodi prava »čarovnija«, je vsak izdelek unikat.

Moja ponudba obsega nakit, praznično okrasje, umetniške slike in druge dekorativne izdelke, a tudi uporabne predmete, kot so servirne posode, krožniki, skodelice, vaze, sklede… Med mojimi izdelki boste zlahka našli primerno osebno ali poslovno darilo, izdelam pa lahko tudi poseben umetniški predmet po vaših željah.

Več mojih izdelkov boste našli v Unikatmarketu:
http://www.unikatnatrznica.si/unikatmarket/